22 maart 2013

Top Gear Zorgt Voor Explosie

Toegegeven, op wich helemaal geen abnormale gebeurtenis, tijdens de gemiddelde Top Gear aflevering ontploft er wel al eens wat. Dit nieuwtje gaat echter over een geheel andere soort explosie, een explosie in de vraag naar tweedehands Subaru's in Engeland.
In de tweedelige TG special van het seizoen 19 (het laatste seizoen, tot nu toe enkel nog maar uitgezonden op BBC2) dat zich afspeelt in midden Afrika gaan de drie presentatoren op zoek naar de bron van de Nijl. Ze zijn vrij in hun keuze voor een goedkope occasie en Richard Hammond verkiest een oude Subaru Impreza WRX Plus, terwijl de andere voor een Volvo en een BMW kiezen. Het hoeft geen verdere uitleg dat de Subaru zich geheel op het gemakt voelt zodra de vaste weg wordt verlaten en meermaals de andere uit de modder hoeft te trekken (even te zien op het einde van de trailer), dit dank zij het AWD systeem dat zichzelf al meermaals bewezen heeft op de zware parours van menig rallywedstrijden.
Autosites vermelden een stijging van wel meer dan 800% in de vraag voor Subaru's, dat vertaalt zich echter niet noodzakelijk ook in een een stijging van 800% in de aantal verkopen, maar dat er ook daar een verandering zal voelbaar zijn, valt niet over te twijfelen.

Geen opmerkingen: