06 maart 2013

Toekomstviziv

We wisten al langer wat Subaru ging voorstellen op de Autoshow in Geneve dit jaar, maar details over de Viziv waren nog niet bekend. Gisteren op de persconferentie werd alles officieel voorgesteld en wij hebben nu de details.
Viziv is het hybride concept van Subaru, een kompleet zelf ontwikkeld hybride platform. Ze hadden het zichzelf makkelijk kunnen maken en bij hoofdaandeelhouder Toyota te raden gaan, maar dat hebben ze dus niet gedaan.
De Viziv is voorzien van de gekende 2L boxer diesel die enkel de voorwielen aandrijft, achteraan zorgen twee onafhankelijke electromotors voor de aandrijving. Zo blijft Subaru toch trouw aan het AWD concept door alle wielen van aandrijving te voorzien. Er is echter wel wat intelligentie ingebouwd, zo zal de dieselmotor in stad of filleverkeer niet actief zijn en enkel op de achterwielen electrisch worden aangedreven, dit natuurlijk om brandstof te besparen.
De verbrandingsmotor is gekoppeld aan de ondertussen legendarische CVT met ketting om zo ervoor te zorgen dat de motor altijd in het optimale toerenbereik zit, wat ook weer het verbruik ten goede komt.









Ten slotte het design, er werd gekozen voor een SUV-achtig model omdat dit ten slotte toch een van de sterktepunten is van het merk. De wagen is voorzien van vlienderdeuren, en hoewel er maar twee zijn, zijn ze groot genoeg om onmiddellijk toegang te verschaffen aan de achterste rij zonder dat de voorste stoelen moet worden omgeklapt. Omdat er geen aandrijfas meer loopt naar achteren om de wielen aan te drijven, is er meer plaats binnenin. Het conceptmodel staat hoog op de voorziene 20 inch wielen. Binnenin kleurt alles blauw, iets wat telkens terugkomt bij de conceptcars van Subaru.

Geen opmerkingen: