28 maart 2013

Mogelijks WRX Concept Gelekt?

Het wordt steeds moeilijker in eender welke industrie om een geheim te bewaren, het internet speelt hier natuurlijk een grote rol in. Een klein gerucht of bericht kan zich razensnel over de hele wereld verspreiden en als fabrikant of ontwikkelaar is daar vrij weinig tegen te doen.
Ook Subaru heeft hier al eens last van gehad, de nieuwe Forester werd al eerder gelekt en nu zouden ook fotos opgedoken zijn van de WRX concept die pas tijdens de New Yorkse motorshow zou voorgesteld worden. De fotos zien er in ieder geval overtuigend uit en laten ons watertanden. Agressief is het eerste woord waar je aan denkt bij het bekijken ervan.













In het design vinden we duidelijke verwijzingen naar de BRZ terug, een gelijkaardig lijnenspel en vormgeving zijn aanwezig. Het platform zou echter dat van de huidige impreza/XV zijn. De indrukwekkende LED verlichting voor en achteraan zullen het productiemodel waarschijnlijk niet halen, alsook de grote geperforeerde remmen, het is tenslotte slechts het WRX model, zoiets zou echter niet misstaan op een STI. De mooie, maar kleine zijspiegels lijken ons (spijtig genoeg) ook geen productiemateriaal. Verder brengt Subaru gele accenten aan in de vier uitlaten en remklauwen (een verwijzing naar de gouden velgen die je terugvond op de oudere klassieke Impreza rally wagens).
De motor is natuurlijk een geblazen exemplaar, gebasseerd op het blok van de BRZ, maar zou hier 275pk produceren.

Nu wordt het wachten op de officiele onthulling en hopelijk worder er dan nog wat meer details vrijgegeven. Als dat gebeurd, dan laten we je het zeker weten.

Geen opmerkingen: