01 mei 2017

Ongegronde Vooroordelen

Vooroordelen, we kennen en gebruiken ze allemaal wel; blondjes en Belgen zijn dom, Nederlanders en Schotten zijn gierig, allemaal ongegrond natuurlijk maar ze worden graag gebruikt, soms zelfs als halve waarheden aanvaard. Zo hebben we er ook een eindje van weg als het over auto's gaat. Duitse wagens hebben de beste kwaliteit, Amerikaanse wagen zuipen tegen de sterren op en kunnen alleen rechtdoor, Franse en Italiaanse wagens vallen in panne als je er nog maar naar kijkt. En ook de allom gekende - Japanse wagens hebben een slecht, plastiekerig interieur.

Deze laatste kunnen we nu wel echt opbergen. Subaru staat namelijk in de top 10 van beste interieurs voor 2017 als verkozen door WardsAuto (hetzelfde instituut dat ook elk jaar een lijstje opstelt met de beste motoren).
Voor de uitrijking van de beste interieurs wordt de ergonomie, het comfort, de gebruikte materialen, afwerking en gebruiksvriendelijkheid allemaal beoordeeld. De lijst met winnaars is niet min, onder andere Bentley, Lexus & Maserati kregen allemaal deze prijs uitgerijkt. Van zulke luxemerken kan je dat wel min of meer verwachten, maar er vond in het algemeen een Japanse aanval op de top plaats. Dus niet alleen Subaru en de eerder vernoemde Lexus, maar ook Honda & Mazda kregen de absolute goedkeuring van de jury. Nogmaals het duidelijke bewijs dat we dat interieur-vooroordeel over Japanse wagens nu wel eens mogen opbergen.
We merken echter nog wel steeds op dat zogezegde specialisten magazines met besprekingen nog steeds deze kaart blijven trekken, op zijn minst dubieus te noemen dus.


Specifiek over het interieur van de nieuwe Subaru Impreza, die trouwens de goedkoopste auto uit de top 10 is, had WardsAuto het over het gemakkelijke gebruik van de multi-mediaconsole, de ergonomisch geplaatste knoppen en de gebruikte materialen. Ze hadden het verder over een nog nooit eerder gezien hoge afwerkingdetails in een Japans voertuig.
Dit is allemaal goed nieuws, Subaru maakt wat meer werk van zijn design de laatste jaren, welke we ook al opmerkte aan het interieur. We kunnen dezelfde kwaliteit ook verwachten voor alle nieuwe aankomende modellen.

Je kan alle winnaars en de motivatie van de jury nog eens nalezen op de site van WardsAuto (Engels).

Geen opmerkingen: