20 maart 2017

Boxerslee Is Nieuwe Olympische Sport

Na afloop van de Geneva Motor Show, leek het Subaru wel wat om een stunt uit te halen op een oude bobsleebaan. Het leek hun wel een leuk idee om op de 113 jaar oude olympische natuurlijke ijsbaan in St Mortiz in Zwitserland een Subaru STI te laten afdalen en ook terug op te rijden.


Een kompleet geschifte gedachte natuurlijk, dat maar al te duidelijk werd toen ze ter plaatse kwamen; de 90 graden bochten in de heel nauwe baan maakt het allemaal heel moeilijk om een wagen door te jagen. Zelfs Mark Higgins, de Subaru veteraan piloot, had zijn bedenkingen.


Subaru had samen met oude partner Prodrive een standaard STI onder handen genomen om de klus te klaren. Echter was het de bedoeling om de wagen zo standaard mogelijk te houden. Extreme spijkerbanden alsook een speciale ophanging werd voorzien. Als laatste werd ook de voorkant extra verstevigd om extra stevigheid te bieden bij bijna onvermijdelijk contact met het ijs.


Het resultaat levert ongelooflijke beelden op, en de STI overleefde zowel de rit naar beneden als naar boven, bekijk de video hieronder.

Geen opmerkingen: