09 maart 2017

Nieuwe Iks Vee

In Zwitserland, tijden de 'Geneve Motor Show', heeft Subaru in wereldpremiere de nieuwe XV voorgesteld. Deze instap-Subaru is een degelijke kleine stads/familiewagen en alleskunner, met een voorhoogde ophanging en stoerdere bumpers en wielkasbeschermers lijkt hij zelfs een beetje op een mini-Outback. Het lijkt wel alsof Subaru een designtrend doorvoert in al zijn modellen, en dat is vrij uniek voor het merk dat, volgens sommige, vooral bekend staat om helemaal designloos te zijn. Dit valt vooral op in de voor en achterkant, die herkenbare lijnen heeft die we in alle huidige modellen terugvinden.






De nieuwe XV gaat een mooie stap verder in de afwerking en techniek. De nieuwe 2.0l boxer benzine met directe inspuiting zorgt voor een laag verbruik en 156pk, ruim voldoende voor een kleine instapper als deze. De motor is gekoppeld aan een nieuwere versie van de CVT, hier hebben ze wel 8kg gewicht kunnen winnen en een nog vlottere schakeling kunnen bekomen.




Binnenin heeft het interieur een fikse opsmukbeurd gekregen, met een nieuw info-systeem, deels digitaal dashboard. Verder is alles netjes afgewerkt met hier en daar een carbonlook- en lederstiksellook.


De nieuwe XV zou dit jaar nog bij de verdelers in de showroom moeten te vinden zijn.

Geen opmerkingen: