16 november 2013

Sneak Overload

Als je dacht dat we alle sneak-previews van Subaru nu wel gehad zouden hebben (Tokyo & LA beurzen), dan heb je het mis. Na de WRX premiere krijgt de LA Motor Show ook het concept model van de nieuwe Legacy MY15. Dit benadrukt het belang van de Amerikaanse markt voor Subaru.

 
Dit concept model doet ons terugdenken aan de WRX concept dat we eerder al zagen, gelijkaardige lijnen en design zijn terug te vinden. Het lijkt wel alsof er echt wel een designafdeling werkt aan een uniforme look van het merk, iets wat nooit echt eerder het geval is geweest bij Subaru.
Deze nieuwe Legacy is groot, dat zie je meteen aan de foto's en wordt nog eens benadrukt door de afmetingen die vrij werden gegeven; 185mm langer en 130mm breder zal ongetwijfeld zorgen voor een enorm ruim interieur, iets waar je bij de huidige generatie al niet echt over moet klagen.
Hoe speciaal deze concept ook mag zijn, we weten nu al dat er hier en daar compromissen moeten worden gemaakt voor het productiemodel. Zoals gewoonlijk zullen de zijspiegels het mogen vergelden, we vermoeden ook dat de neus wat vriendelijker zal worden en dat de uitlaten in de bumpers zullen worden aangepast. Verder zou het ons ten sterkste verbazen mochten de 21" velgen in productie gaan. Natuurlijk, concept modellen dienen om te verbazen en hebben een hoog show gehalte.

Wederom is nog niets gekend over de motorizaties, daarvoor moeten we wachten tot de officiele onthulling. Waarschijnlijk gaat de nieuwe 1.6L boxer motor een grote rol spelen in de nieuwe modellen.

Geen opmerkingen: