06 augustus 2017

Rappe Ring Ronde

De feestjes volgen zich in sneltempo op in de Subaru stal, want wederom is er een nieuw record gezet. Deze keer gaat het om de snelste tijd voor een rondje Nurburgring met een vierdeurs-sedan.

De Nurburgring heeft natuurlijk een legendarische status en is zowat de maatstaf voor fabrikanten om de prestaties van hun wagens in de verf te zetten. Een door Prodrive geprepareerde STI werd ingezet voor deze taak, een verder afgeleide van het model dat Prodrive eerder klaarstoomde voor de 'Isle of Man' ging nu onder de naam 'WRX STI Type RA NBR Special' het circuit op. Er werd verder gewerkt aan de aerodynamica en de ophanging.



Uiteindelijk werd een volledig rondje afgehaspeld in amper 6m57s. Ter vergelijking, dat is sneller dan een Lamborgine Aventador (6m59s), Nissan GTR (7m08s), Porsche 911 GT3 (7m12s).


Binnenkort brengt Subaru in gelimiteerde uitgave de WRX STI Type RA op de markt. De 'RA' modellen zijn redelijk legendarisch, de RA staat voor 'Rally group-A'. Bij deze nieuwe versie staat het echter voor 'Record Attempt' en zijn de ingrepen niet zo radikaal te noemen, zo zal je nog altijd een airco hebben en een radio (welke in de originele Type RA's altijd ontbrak).

Een samenvatting van het NBR record rondje kan in onderstaande video bekijken.

Geen opmerkingen: