03 oktober 2015

Ontdek De Levorg

In Oktober lanceert Subaru de Levorg in de Benelux, vanaf 8 Oktober staat hij bij de dealers. Verschillende consessiehouders organiseren speciale lanceringsevents, kijk de lijst na voor een garage in uw buurt.


De Levorg is een nieuw model in het gamma, de naam komt van een samenraapsel van de woorden; 'Legacy', 'Touring' en 'Evolution'. En hoewel de modelnaam 'Legacy' er in verwerkt zit, is dit eigenlijk een stationwagon versie van de nieuwe WRX. De lijnen zijn heel herkenbaar en ook de onderdelen zoals de ophanging worden gedeeld met zijn sportieve broer. Er zijn natuurlijk ook verschillen, niet de minste is de gigantische koffer, maar ook de versnellingsbak. Deze is in de Levorg enkel te krijgen als CVT, de motor zelf heeft een directe injectie, net zoals de WRX, maar heeft iets minder inhoud. Een geblazen 1.6 benzinemotor zorgt hier in Europa voor de nodige krachtontwikkeling. In Japan kan je de Levorg ook met de WRX motor bestellen, maar om verschillende redenen is deze hier niet beschikbaar. Echter niet gevreesd, door de geweldige wegligging van het AWD system in samenwerking met de WRX ophangingen is er veel plezier te beleven. De motor zelf produceert een gezonde 170pk (4.800 toeren) en het 250nm koppel is beschikbaar van 1.800 tot 4.800 toeren.



De Levorg is de uwe vanaf 28.995 euro en tikt af op een gecombineert verbruik van 6.9L. Dat zijn geen foute cijfers als je de basisuitrusting meetelt.

Geen opmerkingen: