29 november 2014

Niet Alleen Voor Boswachters

De Subaru Forester is de ultieme boswachtersmobiel, maar deze recent onthulde Forester STI zorgt ervoor dat hij zelfs bij de sportieveling in de smaak valt.
Zoals nu blijkbaar gebruikelijk bij Subaru, hadden ze al een plaagprent op de wereld losgelaten waar een stukje van de neus van deze nieuwe Forester te zien was. Nu hebben we dan officieel zicht op de volledige wagen, inclusief de altijd zo belangrijke cijfers (toch als de STI badge op de wagen prijkt).

Officieel gaat hij door het leven als de Subaru Forester tS, waar de 'tS' staat voor 'Tuned by STI'. En het is een zeer gelimiteerde editie, slechts 300 stuks zullen er van de band rollen. Je hoort me al komen, dit is uitsluitend voor de Japanse markt bestemd.

 
De Forester ligt dank zij zijn aangepaste ophanging 15mm dichter bij het asfalt, verder krijg je bij het beter bochtenwerk ondersteuning van dikkere en betere torsiestangen voor en achter. De 19" BBS velgen zorgen in combinatie met aangepast rubberwerk dat het vermogen efficient op de weg kan gezet worden. Stoppen is ook geen enkel probleem door vette Brembo remklauwen rondom.


Binnenin is het interieur opgefrist en helemaal zwart gemaakt met het en daar rode accenten en STI badges. Geen manuele bak, maar standaard de gekende CVT (wel voorzien van pedals achter het stuur die versnellingen simuleren).


Aan de buitenkant merken we verder een nieuwe gril op en een diffuser voor en achteraan.

Het 2L boxer blok levert 280pk en 350Nm, dat is dus het ongewijzegde blok dat tevens in de Forester XT terug te vinden is.

De Japanners mogen zich gelukkig prijzen, dit ziet er een hele leuke wagen uit. En ondanks de gelimiteerde oplage ligt de verkoopprijs rond 35.000 euro.

Geen opmerkingen: