21 november 2014

Digitale Dromen

De onthulling van de Subaru Viziv GT Vision Gran Turismo heeft niet lang op zich laten wachten. We berichtten nog maar net over de teaser en hier is hij al volledig te bewonderen, en wat meer is, zelfs digitaal te gebruiken in het bekende 'Gran Turismo 6' spel op de PS3.



Viziv, kort voor 'Vision for Innovation', is de modelnaam die alle Subaru concept wagens vanaf nu aan zullen meekrijgen. Hier laten de Subaru ingenieurs zien wat zij mogelijk achten voor toekomstige productiemodellen.



Op vlak van design, is de creatie in dezelfde lijn als de eerder dit jaar in Geneve getoonde 'Viziv 2 concept'. Het doel van het design team was om de indruk te wekken dat deze wagen uit een en hetzelfde blok metaal gemaakt is. Dit doen ze door gebruik te maken van scherpe hoeken en lijnen die doorlopen van begin tot eind.



Subaru weet als geen ander dat een sportwagen licht moet zijn, die les hebben ze geleerd tijdens het ontwikkelen van de BRZ. Een lichtgewicht dat allom geprezen wordt in de autopers. Deze GT Vision sleurt echter zware batterijen met zich mee, dus om het totaalgewicht zo laag mogelijk te houden is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van carbon, daardoor wijst de naald op de weegschaal uiteindelijk 1.380Kg aan.



Zoals we al eerder gemeld hadden, zorgt een boxer motor in combinatie met een electromotoren voor de nodige paarden. 591Pk in totaal en een afgrijselijk hoog koppel van 800Nm. De 2L boxer motor met direct injectie (die we ook in de BRZ terugvinden) werd aan een turbo gekoppeld, deze werkt samen met 3 electromotors, waarvan er eentje de voorwielen aandrijft en 2 twee achteraan hun werk doen. Met deze afzonderlijke elektromotors kan het vermogen dat naar de wielen gestuurd wordt afzonderlijk geregeld worden, wat zorgt voor een ongelooflijke stabiliteit en de gekende Subaru wegligging.

Voor meer foto's bezoek je beste de Gran Turismo 6 website.

Geen opmerkingen: