12 mei 2016

Subaru Eigenaar Verandert Naam In Subaru Corporation

Het is geen geheim voor de Subaru kenners dat auto's bouwen slechts een klein onderdeel is van de activiteiten van het moederbedrijf, Fuji Heavy Industries (FHI). Een zeer gerespecteerde naam voor de kenners, ze maken onder andere ook vliegtuigonderdelen (voor zowel Boeing als Airbus), helicopters, bussen, legervoertuigen en industriele vrachtwagens en apparaten.



De geschiedenis achter FHI is een beetje verwarrend, oorspronkelijk een vliegtuigbouwer, daaruit zijn dan verschillende bedrijven ontsprongen om dan later, in 1953, terug samen te komen onder 1 naam, namelijk FHI. Nu is het plan om de naam te veranderen naar 'Subaru Corporation', door de grote naambekendheid van het automerk. Hierdoor zal de Subaru naam meer te zien zijn, wat uiteindelijk het degelijke imago dat Subaru nu al heeft, nog extra moet versterken.


De volledige naamsverandering moet in 2017 afgerond zijn, tenslotte verduidelijkte FHI zijn visie door te melden dat de missie voor 2020 niet is het grootste bedrijf te zijn, maar wel een sterk bedrijf te zijn met een oerdegelijke reputatie.

Geen opmerkingen: