16 april 2015

Het Is Geel En Sneller Dan Een Banaan...

Spotters hebben een eigenaardige gele Subaru WRX STI ontdekt die testritjes aan het doen was op het Suzuka circuit in Japan. Subaru wou echter niets lossen over dit specifieke model aan de spotters. Een reporter van Automobile Magazine kwam later ook niet alle details te weten, maar had toch wat meer informatie kunnen verkrijgen.


Subaru is dit prototype van een toekomstig productiemodel aan het testen. Uiteindelijk zal deze dus echt te koop zijn, maar over welk type STI het hier gaat werd niets gelost. Is het een vernieuwing van de STI, een spec-C model, een Type-RA of iets geheel anders? Wij gokken alvast op een speciale editie afgaande op de wel heel speciale achterspoiler.
Voor de motor hebben ze het FA20 blok uit de WRX genomen en intern verstevigd met andere, sterkere zuigers aangevuld met een grotere turbo en aangepaste uitlaatlijn. Uiteindelijke cijfers zouden beduidend hoger liggen dan van de huidige STI.
De remmen zijn vervangen door nog grotere Brembo exemplaren en ook aan de ophanging is gewerkt. Hiervoor hebben ze het beste van de NBR24 STI overgenomen, wat resulteerd in echt racewagen gedrag, volgens de Subaru techniekers.
Dit is mogelijks een reactie op de aankomende Ford Focus RS, dit nieuwe model zou vierwielaandrijving hebben en 330 paarden naar de wielen sturen en zodanig een geduchte concurrent voor de Subaru WRX STI kunnen zijn. Afwachten op de officiele bekendmaking en dan weten we hopelijk ook meteen of dit prototype in Europa beschikbaar zal zijn.

Geen opmerkingen: