10 januari 2015

Ballroom Blitzen

Als we het over boxer motoren hebben, aan welke automerken denk jij dan? Er zijn er nog maar twee die in de wereld die zich krampachtig vasthouden aan dit unieke motorconcept, op de eerste plaats het welkgekende Duitse premiummerk Porsche en dan natuurlijk de sympathieke Aziaat van Japanse bodem; Subaru. Welk een creatie zouden we krijgen mochten deze twee de handen in elkaar slaan om het beste van elk te verenigen?
Een vraag die reeds al vele jaren geleden is beantwoord, toen Subaru bij Porsche aanklopte en en vroeg om hun toenmalige vlaggenschip, de Legacy, onder handen te nemen. Het resultaat was niets minder dan indrukwekkend te noemen en kreeg de naam 'Blitzen' mee, goed voor instant in de geschiedenisboeken een plaats te krijgen. Zowel de motor als het uiterlijk kreeg een update, en het model werd goed gesmaakt.


Elk model Legacy ondergaat nu zo een Blitzen metamorphose, maar dezer dagen is dat zonder de input van Porsche, daar Subaru alle eer aan zichzelf wil laten, trotse Japanners zijnde, zo kennen we ze ook wel weer.
Op het aankomende Tokyo Auto Salon, gaat Subaru de Blitzen concept voor het huidige model ten toon stellen. Het gaat hier nog enkel over de designstudie, over wat we onder de motorkap mogen vinden is nog niets bekend.

De typische 'Passion red'-kleur, zoals we die kennen van de vorige Blitzens, is hier nu ook aanwezig. Meer agressieve bumpers voor en achter, als ook de typische vlinderspoiler achteraan vinden allemaal hun terugkeer. De wielkassen worden gevuld door 19" velgen die afgewerkt worden met carbon stukjes. Binnenin wordt gebruik gemaakt van carbon en blinkende zwarte inlegstukjes, de pedalen worden vervangen door aluminium exemplaren en unieke leren zetels maken het geheel af.


Geen opmerkingen: