29 oktober 2014

STI Neus

De huidige generatie Subaru Forester en een geweldige compacte SUV, en de beschikbare XT zorgt met zijn geblazen boxer-motor voor een iets meer pittige rijervaring dan je van de meeste andere merken in dezelfde klasse gewoon bent.
Doch, wie een beetje de geschiedenis van Subaru kent, weet dat er ooit een Forester STI beschikbaar is geweest. Of de Forester door zijn STI transformatie nog steeds praktisch bruikbaar was, is voer voor discutie, maar het was wel een prachtig concept om zoveel pk in een jeep-achtig voertuig te proppen.



Subaru gaat op 25 November het doek lichten over een nieuwe Forester STI! En zoals we ondertussen al gewoon zijn geworden, plagen ze ons ongeduld door een teaserfoto vrij te geven. Cijfers en specificaties, zeg je? Spijtig genoeg hebben we daar nog het raden naar, deze worden immers pas volgende maand bekend gemaakt. We kunnen er wel vanuit gaan dat het chassis stijver zijn gemaakt worden en van een stuggere ophanging zal voorzien worden, als ook betere remmen en hopelijk meer pk/nm dan in de Forester XT.

Geen opmerkingen: