13 oktober 2013

Verbeterd Zicht

EyeSight, de anti-ongevallen oplossing van Subaru, krijgt een update. Het systeem is eigenaardig in die zin dat Subaru gebruik maakt van twee ingebouwde kamera's in plaats van radars zoals bij de meeste andere constructeurs. Deze aanpak werkt heel goed en werd zelfs recent bestempeld als meest efficiente van alle systemen op de markt.
Omdat de intelligentie van het systeem volledig door software wordt geregeld, deze moet immers echte beelden van de wegsituatie, zoals wij die zelf ook zien, interpreteren, kan men extra functionaliteit toevoegen door de software verder te ontwikkelen.

Dat is net wat Subaru nu heeft gedaan. De software reageert nu ook op kleuren, zo kan het bevoorbeeld remlichten detecteren van voorliggende voertuigen waardoor het de remsterkte naar gelang aanpast. Verder is de reactietijd verhoogd, zo wordt er sneller ingegrepen vooral bij hogere snelheden.
Ook werd rijvakassistentie toegevoegd, een bekende functie die ervoor zorgt dat de bestuurder een waarschuwing krijgt wanneer hij van zijn rijvak afwijkt. Dit kan gebeuren door in slaap te dommelen.

Geen opmerkingen: