23 augustus 2013

Droog Je Tranen

Ben je nog steeds aan het huilen na het lezen over de teleurstellende BRZ tS? Droog je tranen want het wachten in voorbij!

GReddy, een bekende naam onder Subaru tuners, heeft officieel hun turbo-kit voor de BRZ voorgesteld. Dit is de totaaloplossing voor wie meer punch wil van zijn RWD coupe. De cijfers liegen er niet om, +100pk extra bij een conventionele turbo druk van 4 bar, ben je een durver en maal je er niet om dat je BRZ een wat korter leven beschoren is, kan je met dezelfde kit tot 400pk gaan. De chip wordt niet bijgeleverd en je bent zelf vrij om te kiezen welke je verkiest, met bv. een EcuTek kan je gemakkelijk 300pk halen op een veilige en betrouwbare manier. Zelf neemt GReddy deel aan verschillende drift wedstrijden en daar hebben ze een, met nog extra aanpassingen, 600pk sterke BRZ.


De kit omvat een 18g turbo, deze is perfect voor de BRZ omdat het een redelijk kleine turbo is en dus gemakkelijk bij in de motor kan gebouwd worden, een ander voordeel is dat een kleinere turbo de spool-up tijd beperkt houd. Een intercooler, die gemaakt is volgens de nieuwste technieken en daardoor veel kleiner is dan normaal, zit ook in het pakket. Verder ook een in-en uitlaatcollector en alle mogelijke extra leidingen en klemmen zijn voorzien.


Prijs voor al dit leuks is $5.200 (een goeie 3.900 euro) zonder installatie en bijhorende chiptuning. Dat lijkt me geen overdreven prijs voor zo'n compleet en mooi pakketje.

Hou er rekening mee - bij installatie van deze kit vervalt de garantie op de wagen.


Geen opmerkingen: