11 november 2011

Concept Onder Stroom

Het milieu staat meer en meer op de voorgrond bij autobouwers, bij Subaru is dat niet anders. Aan de ene kant hebben ze natuurlijk hun sportieve modellen, maar aan de andere kant hebben ze hun ook altijd ingezet voor de natuur - al dan meestal op een andere manier vergeleken met de andere constructeurs. Hierbij denken we dan bevoorbeeld aan de PZEV modellen, puur electrische wagens of de fabriek in Indiana die totaal geen afval produceert.
Deze initiatieven zijn meestal niet zichtbaar voor de klant en net deze verwacht tegenwoordig steeds meer, vooral in de vorm van zuinig verbruik en lage uitstoot. Hybride lijkt vandaag de dag wel het toverwoord waar geen enkel merk kan aan ontsnappen.
Op de aankomende Tokyo Motor Show 2011 zal Subaru zijn hybride concept voorstellen.


Deze is helemaal zelf ontwikkeld, daar waar iedereen verwachtte dat ze gebruik zouden maken van de technologie van moederbedrijf Toyota. Hiervan gebruik maken zou echter vaarwel zeggen aan de filosofie die eigen is aan Subaru want deze is niet combineerbaar met een boxer motor.
De hybride tourer wordt aangedreven door een 1.6 directe injectie benzine turbo boxer motor die bijgestaan wordt door een electromotor en zal nog steeds alle vier wielen aandrijven. Op lage snelheden kan de wagen volledig electrisch rijden en bij het afremmen wordt energie opgeslagen, het typische hybride verhaal dus.
Dit concept zou aan de basis staan voor een soortgelijk model dan in 2013 in de showroom te vinden zal zijn.

Geen opmerkingen: