30 juni 2011

Weer Een Record Aan Diggelen


Het aantal records en ereplaatsen dat Subaru de laatste tijd aan het verbreken en verzamelen is kent geen einde, nu ook weer gaat het record van de Mt. Washington Hill Climb eraan.
Dit jaar noteert de 150ste verjaardag van de weg op deze berg (toen nog voor paard en kar), wedstrijden worden er al georganiseerd sinds 1904. Bijgevolg ook de oudste motorwestrijd in de VS en gaat bekende Amerikaanse circuits zoals Indianapolis voor.
Subaru heeft blijkbaar een goeie piloot te pakken, wederom zat David Higgins achter het stuur, die eerder nog het Isle Of Man record wist te verbeteren. Deze keer werder en 20 seconden van het vorige record afgeschaafd en werd het 12 Km lange parcours was na 6 minuten en 11 seconden achter de rug.
Higgins verklaarde achteraf - "Het was zeer zeker geen gemakkelijke uitdaging, op het vochtige parcours kon de grip zonder waarschuwing volledig omslaan en daar moet je gepast op kunnen reageren. Verder kon ik op sommige plaatsen niet verder kijken dan mijn motorkap wegens de bewolking. Gelukkig is een Subaru de idiale wagen, die door zijn unieke aandrijving optimaal grip kan garanderen. Het was echter de eerste keer dat ik dit parcours heb gereden, het is dan ook een unieke ervarind en een hele eer dat ik dit record heb kunnen verbreken."

Geen opmerkingen: