01 maart 2011

Veel Nieuws Uit Geneve

Op Het Autosalon van Geneve kan je momenteel veel Subaru nieuws rapen, op de stand van Subaru zelf kan je een glazen doorkijk model zien van wat zij het 'Boxer sports car architecture' noemen, oftewel een specifiek platform voor sportwagens.





Op dit platform zal de nieuwe FT86 gebouwd worden, die Toyota samen met Subaru ontwikkelt. Het is een nieuwe stap voor Subaru want voor dit platform gaan ze blijkbaar voluit voor achterwielaandrijving, terwijl ze al sinds de jaren 70 toppromoters zijn voor hun befaamde AWD aandrijving.







De FT86 zelf is ook te bewonderen, vorige jaar stond die er ook al, maar nu is het uiterlijk nog wat opgefrist en wordt er vanuit gegaan dat het productiemodel min of meer aan deze look zal voldoen. Zo zijn er vooraan LEDs bijgekomen en is de voorkant veel agressiever geworden. Achteraan vinden we een nieuwe kofferspoiler en diffuser met twee gapende uitlaten. Degene die echter verlangen naar technische details, blijven nog steeds op hun honger zitten. Volgens Toyota zou de FT86 begin 2012 deel uitmaken van de catalogus en te koop zijn.

Geen opmerkingen: