18 december 2008

Subaru Weg Uit WRC


In een totaal onverwachte mededeling heeft Subaru bekend gemaakt dat ze na 20 jaar actieve deelname uit de rallysport stappen. Met onmiddellijke ingang gaan ze uit het WRC, dit omdat de kosten te moeilijk zijn om te dragen in het huidige economische klimaat. Zoals elke autobouwer is de verkoop de laatste maanden drastisch verminderd met meer dan 15%. Aldus de met tranen doordrenkte CEO, Ikuo Mori.

Subaru maakte de beslissing nadat ook Suzuki uit het WRC gestapt was. Het vertrek heeft ook gevolgen voor Prodrive, de firma die voor Subaru de autos rally-klaar maakte. Bij Prodrive maakte Subaru ongeveer 20% van hun totale omzet uit, en ze hopen dan ook zoveel mogelijk van hun techniekers te kunnen behouden tot 2010, dan zullen ze op zoek gaan naar een nieuw merk dat het zou zien zitten om in de WRC te stappen.

De rallysport maakte Subaru wereldbekend en hield er een generatie nieuwe fans op na. Ook voor het WRC is het vertrek een kleine ramp, niet alleen verliezen ze 1 van de iconen maar er blijven in totaal niet veel grote teams meer over.

Geen opmerkingen: